Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- تولیت آستان قدس رضوی بر لزوم فراهم شدن زمینه بهره‎مندی دانش پژوهان و طالبان علم از اقصی نقاط دنیا به منابع غنی کتابخانه مرکزی آستان قدس تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در آیین افتتاح گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس رضوی که با حضور آیت‌الله محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب و آیت‌الله علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در استان، یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی و جمعی از علمای مشهد مقدس و اهالی علم و اندیشه در محل کتابخانه مرکزی حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد، با بیان اینکه با افتتاح این گنجینه 9 هزار متر مربع به مخزن کتابخانه عظیم و کم‌نظیر آستان قدس رضوی اضافه شد، اظهارداشت: امروز نتیجه تلاش‌های آستان قدس رضوی در حوزه کتاب، کتابخانه و حفظ آثار عظیم شیعه با راه‌اندازی این مخزن عظیم به نتیجه رسید و تکمیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به تاریخچه موقوفات حرم مطهر امام رضا(ع) اشاره و عنوان کرد: اولین وقفی که برای بارگاه منور حضرت ثامن‌الحجج(ع) صورت گرفته مرتبط با کتاب و کتابخانه بوده است؛ که طی آن حدود یک هزار و صدسال پیش در سال 327 هجری قمری «کشواد بن املاس» یکی از حکام اصفهان کتابی خطی را وقف آستان قدس رضوی می‌کند.

گنجینه عظیم آثار مکتوب آستان قدس با ظرفیت ذخیره‌سازی یکصد میلیون منبع افتتاح شد گزارشی از تغییر معماری حرم امام رضا(ع) در مرکز اسناد آستان قدس/ از توپ بستن گنبد مطهر تا توسعه و نوسازی جزئیات حضور انتشارات "آستان قدس رضوی" در نمایشگاه کتاب برای کودکان و بزرگسالان

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: نذر و وقف کتاب و ایجاد کتابخانه در آستان قدس به قرن‌ها قبل بازمی‌گردد؛ کتابخانه و مخزن کتاب در آستان قدس رضوی حدود هشت قرن قبل شکل گرفته و مسئله کتابداری و عنوان مکتبه در این بارگاه منور قدمتی بسیار طولانی دارد.

وی شکل‌گیری کتابخانه‌ای عظیم در جوار بارگاه حضرت رضا(ع) را دارای پیام دانست و توضیح داد: شکل‌گیری کتابخانه‌ای کم‌نظیر در قلمرو بارگاه شریف عالم آل محمد حضرت ثامن‌الحجج(ع) این پیام را با خود به همراه دارد که تمدن عظیم اسلامی بر بنیان کتاب و فرهنگ و علم و دانش بنا شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی ابراز کرد: خادمان حضرت رضا(ع) به خدمت در بارگاه شریف و نورانی پاره تن رسول‌الله(ص) افتخار می‌کنند، اما متصدیان این مکان مقدس تنها مرقد داری نمی‌‏کنند، بلکه این بارگاه مقدس کانون هدایت، تعلیم و تربیت انسان‌های تشنه حقیقت است.

وی زیارت را نقطه آغاز برای تحول انسان به‌سوی عبودیت مخلصانه پروردگار متعال معرفی و عنوان کرد: زیارت ضریح مطهر نقطه پایان زیارت نیست، بلکه نقطه آغاز تحول و تکامل مثبت انسان در جهت کسب تقوا و تقرب الهی و پیوند با امام معصوم و حجت خداست.

تولیت آستان قدس رضوی بارگاه شریف رضوی را نقطه الهام گیری برای پیمودن راه خوشبختی، هدایت و سعادت برشمرد و گفت: از زیارت‌های مأثوره این‌چنین دریافت می‎کنیم که ائمه اطهار(ع) راهنماهای طریق هدایت، چراغ‌های نجات‌بخش شب‎های تار گمراهی، پرچم‌داران علم و تقوا، صاحبان خرد و پناه انسان‎های طالب حقیقت هستند.

وی ائمه اطهار(ع) را نشانه‌های سعادت، خوشبختی، ایمان و زیست مؤمنانه برای بندگان خداوند دانست و با اشاره به مقام والای آن حضرات، گفت: با توجه به جایگاه عظیم این بارگاه نورانی، آستان قدس تلاش دارد از تمام ظرفیت‌ها و امکانات خود برای تربیت و هدایت انسان‌ها و تحقق زیارت متعالی در راستای بهره‌گیری هرچه بیشتر زائران از نورانیت و فیض این مکان مقدس استفاده کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی اضافه کرد: آستان قدس علاوه بر حفظ، نگهداری و صیانت از آثار ارزشمند اسلام و شیعه، فراهم آوردن زمینه استفاده از این منابع ارزشمند توسط طالبان علم و دانش و فرهنگ را وظیفه خود می‌داند و علی‌رغم تمام اقدامات شایسته‌ای که انجام شده اما هنوز تا نقطه ایده آل در پیوند زدن تمامی علاقه‌مندان به تراث شیعه در اقصی نقاط جهان به این کتابخانه عظیم راه طولانی داریم.

وی با تأکید بر اینکه کتابخانه محل حبس کتاب نیست، اظهار کرد: کتابخانه باید محل رجوع طالبان علم و حقیقت و پژوهش باشد، لذا باید از تمامی ابزارها، امکانات و فناوری‌های روز در جهت فراهم آوردن زمینه معرفی و بهره‌مندی همه دانشمندان و دانش‌پژوهان از این میراث بزرگ و کتابخانه ارزشمند استفاده شود، تا هرکسی بتواند از سراسر دنیا با این کتابخانه ارتباط برقرار و از کتب آن استفاده کند.

تولیت آستان قدس رضوی ابراز کرد: فراهم آوردن زمینه بهره‌مندی انسان‌های اقصی نقاط دنیا از کتاب‌های این گنجینه عظیم علاوه بر کمک به نشر علم و دانش، موجب ترویج و معرفی مکتب اهل‌بیت(ع) و امام رضا(ع) به جهانیان است، تا انسان‌ها بدانند این کتابخانه عظیم و غنی با قدمت بسیار طولانی به برکت حضرت رضا عالم آل محمد(ص) شکل‌گرفته است.

انتهای پیام/281/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تولیت آستان قدس رضوی امام رضا ع بهره مندی انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۷۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!

رنگ‌های سمی به‌کاررفته در جلد کتاب‌های قرن نوزدهم می‌توانند به مسمومیت شدید و حتی مرگ افرادی منجر شوند که به آنها دست می‌زنند.

به گزارش ایسنا، دانشمندان آثاری از ماده شیمیایی سمی آرسنیک در جلد بیش از ۲۰۰ کتاب از سراسر جهان یافته‌اند.

به نقل از دیلی میل، کتاب‌های قدیمی قرن نوزدهم دارای جلدهای سبزرنگ با سطوح نگران‌کننده‌ای از آرسنیک هستند که باعث شد برخی از کتابخانه‌ها آنها را از قفسه‌ها حذف کنند.

پژوهشگران «دانشگاه دلاور»(University of Delaware) با استفاده از اشعه ایکس برای آزمایش ترکیبات شیمیایی، سطوح جیوه و سرب را نیز در کتاب‌های دارای جلد قرمز و زرد شناسایی کردند.

دانشمندان اکنون به مردم هشدار می‌دهند که مراقب آثار آلوده باشند و می‌گویند که قرار گرفتن در معرض آنها می‌تواند به مشکلات تنفسی، ضایعات و سرطان منجر شود.

ناشران عصر ویکتوریا در اوایل دهه ۱۸۰۰ تولید انبوه کتاب را آغاز کردند اما هزینه بسیار زیاد شد زیرا کتاب‌ها با جلدهای چرمی تولید می‌شدند. ناشران کتاب در عوض جلدهایی را برای کتاب‌ها تولید کردند که حاوی رنگ سبز بود و می‌توانست جایگزین ارزان‌تری برای چرم باشد اما نمی‌دانستند که آرسنیک مورد استفاده برای ساختن رنگ می‌تواند کشنده باشد.

ناشران ترجیح دادند برای جذب خوانندگان از رنگ‌های روشن مانند نوعی رنگ سبز استفاده کنند که به نام سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شیله مشهور است. نام سبز شیله از نام «کارل ویلهلم شیله»(Carl Wilhelm Scheele) داروساز آلمانی-سوئدی گرفته شده است. کارل ویلهلم شیله در سال ۱۷۷۵ کشف کرد با مخلوط مس و آرسنیک می‌تواند یک رنگ سبز چشم‌نواز را ایجاد کند. شیله نهایتا به دلیل قرار گرفتن در معرض جیوه، آرسنیک و سایر ترکیبات شیمیایی جان خود را از دست داد.

کتاب‌های سمی امروزه هنوز در کتابخانه‌ها وجود دارند و در میان انبوهی از سایر کتاب‌ها در مؤسسات سراسر جهان پنهان شده‌اند. هر بار که یکی از آنها کشف می‌شود، برای تحلیل بیشتر در محیط قرنطینه‌شده قرار می‌گیرد.

هفته گذشته، کتابخانه ملی فرانسه چهار کتاب با جلد سبز زمردی را که گمان می‌رفت حاوی آرسنیک باشند، حذف کرد و اگرچه آسیب‌های ناشی از آنها احتمالا جزئی هستند اما کتابخانه پیش از این که دوباره آنها را در قفسه‌ها قرار دهد، در حال انجام دادن آزمایش‌هایی است. مقامات کتابخانه ملی فرانسه گفتند: ما این آثار را در قرنطینه قرار داده‌ایم و یک آزمایشگاه بیرون از کتابخانه مشغول تحلیل آنهاست تا میزان آرسنیک موجود در هر جلد را ارزیابی کند.

قرار گرفتن در معرض آرسنیک با افزایش علائم تنفسی، ضعف عملکرد ریه و بیماری مزمن ریوی مرتبط است اما قرار گرفتن در معرض این ماده در بلندمدت می‌تواند به بروز ضایعات پوستی و سرطان منجر شود.

پژوهشگران، «پروژه کتاب سمی»(Poison Book Project) را در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند و در این پروژه به آزمایش صدها جلد کتاب پرداختند تا فلزات سنگین از جمله سرب، آرسنیک و کروم را در آن پیدا کنند.

همچنین، آنها دریافتند که کتاب‌هایی با جلد قرمزرنگ حاوی نوعی ماده‌ معدنی موسوم به «سینابر»(Cinnabar) هستند که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می‌شود و رتبه بالایی را در فهرست مواد سمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا دارد. این رنگ قرمز که قدمت آن به هزاران سال پیش می‌رسد، می‌تواند به مسمومیت با جیوه منجر شود. مسمومیت با جیوه، آسیب عصبی و کلیوی و مشکلات تنفسی را به همراه دارد.

پژوهشگران دریافتند که کتاب‌های دارای جلد زرد نیز حاوی کرومات سرب هستند که در مقادیر زیاد می‌تواند سمی باشد. با وجود این، رنگ زرد به اندازه کتاب‌های قرمز یا سبز باعث نگرانی نمی‌شود زیرا به آن اندازه محلول نیست و همین ویژگی، جذب آن را از راه دست زدن به جلد دشوار می‌کند.

افرادی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند یا ممکن است کتاب‌هایی با پوشش آرسنیک در خانه داشته باشند، باید با پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به کتاب و شستن دست‌ها، اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر مواد شیمیایی انجام دهند. کسانی که کتاب‌ها را در اختیار دارند باید آنها را در پوشش پلاستیکی قرار دهند تا از پوسته‌پوسته شدن جلد سمی کتاب جلوگیری شود.

در دهه‌های پس از کشف رنگ زمردی و پاریسی، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ افراد پس از تماس طولانی‌مدت با اقلام پوشیده‌شده در این رنگ منتشر شد. این گزارش‌ها شامل مسمومیت ناشی از شمع‌ در مهمانی‌های کریسمس، مسمویت افرادی که لباس‌های سمی سبزرنگ به تن داشتند و مسمویت کارگران کارخانه پس از رنگ کردن زیورآلات بود که در نهایت به تشنج دچار می‌شدند و استفراغ می‌کردند.

«هیلی وبستر»(Hayley Webster) مدیر کتابخانه «موزه ویکتوریا» گفت: کتاب‌ها به طور سنتی به عنوان اشیای نسبتا ایمن در نظر گرفته می‌شوند. اکنون احساس می‌کنم چیزهای بیشتری وجود دارند که باید یاد بگیرم و بدانم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد
  • بابک زنجانی امکان بهره‌مندی از «آزادی مشروط» را دارد
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • کوهپایه زاده: بابک زنجانی امکان بهره‌مندی از «آزادی مشروط» را دارد
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بهره‌مندی ۳۶۰۰ دانش‌آموز مازندرانی از طرح سراد